Ανακαλύψτε τη νέα thai γωνιά του κέντρου και αφήστε το χώρο και τα αρώματα να σας ταξιδέψουν…

    0
    260

    Το BUDOO URBAN THAI είναι ακριβώς ότι φανερώνει το όνομα του. Ένα υπέροχο αστικό, καθότι βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου, ταϊλανδέζικο food&drink σημείο συνάντησης. Διασχίζοντας τη Λέκκα που πάντα καταφέρνει να διατηρεί τους χαμηλούς και πιο σοφιστικέ ρυθμούς της, μέσα στη στοά των χρυσοχόων είδαμε από μακριά την νέον ταμπέλα του BUDOO πάνω σε ένα λιθόστρωτο τοίχο και από κάτω της μικρά γλαστράκια με lemograss- ξέρεις ότι είσαι στο σωστό μέρος. Πλησιάζοντας περισσότερο η διακόσμηση του δεν θα μπορούσε να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Η φωτεινή, πολύχρωμη φωτογραφική σύνθεση που διακοσμεί τον έξω χώρο δίνει μια χαρούμενη νότα, ενώ η επιβλητική ξύλινη μπάρα στο εσωτερικό του μαγαζιού που θυμίζει ένα Ταζ Μαχάλ στην πιο ευρωπαϊκή του εκδοχή βάζει τη σφραγίδα της στο μαγαζί ˙ στην κορυφή της ο ξύλινος διακοσμητικός Βούδας επιβλέπει. Προχωρώντας στα ενδότερα ερωτευτήκαμε τον art nouveau καθρέφτη και το υπέροχο vintage ροζ φωτιστικό. Στο βάθος του μαγαζιού δεσπόζει ένα υπέροχο αίθριο στη μέση του οποίου υπάρχει μια μπανανιά. Αν βρείτε διαθέσιμη τη ροτόντα που βρίσκεται μπροστά από το αίθριο προτιμήστε την οπωσδήποτε. Παρέα σας θα γευματίσουν κι ο βασιλιάς με τη βασίλισσα της Ταϊλάνδης των οποίων pop art poster κρέμονται στου τοίχους.

     

    Για να περάσουμε όμως στο ζουμί- κ έχει πολύ η εν λόγω κουζίνα- το μαγαζί λειτουργεί και ως cocktail bar με thai επίσης ταυτότητα και 19 signature cocktails. Bar ενημερωμένο με πολλά κι ενδιαφέροντα spirits που δεν θ’ αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Ο Αλέξανδρος Ευστρατιάδης, υπεύθυνος του bar μας εξηγεί  ότι έμπνευση του για τη δημιουργία του καταλόγου του είναι η Ανατολή γι’ αυτό και χρησιμοποιεί στα ποτά του και στα άπλετα σπιτικά σιρόπια που διαρκώς «μαγειρεύει» υλικά όπως το sumac και το ginger ενώ σκοπός του είναι να παντρέψει ανατολή με δύση. Δεν ξέραμε ποιο να πρωτοδοκιμάσουμε από τα cocktails εν τέλει καταλήξαμε σε ένα Thai aroma, με ρούμι κ ginger, mango chutney, passion fruit κι ένα India’s breathe, με βότκα εμβαπτισμένη σε σαφράν, Orange & chilli λικέρ, fine orange champagne, για τους πιο τολμηρούς.

     

                                                                          

     

     

    Ο κ. Μίλτος Επιθυμιάδης, ιδιοκτήτης του BUDOO (και του περίφημου Small8 στο Παγκράτι) εξαιρετικός οικοδεσπότης καλωσορίζει εγκάρδια τους πελάτες και εξηγεί με μεγάλο ενθουσιασμό όλες τις λεπτομέρειες της κουζίνας. Ξεκινήσαμε λοιπόν με δυο σούπες. Η μια με κοτόπουλο και γάλα καρύδας (Τom kha gai) κι η άλλη με γαρίδες (Tom yum goon) περισσότερο spicy. Η ιδιαίτερη γεύση του βοτανικού και δροσιστικού κόλιανδρου δεσπόζει στις δυο αυτές σούπες.  Από τα πρώτα πιάτα διαλέξαμε τα Por Pia Sod περιχυμένα με μελένια σάλτσα φιστικιού, στη φιλοσοφία των spring rolls μόνο που εδώ όλο το ρολό είναι φρέσκο και καθόλου τηγανιτό. Η mango salad ένα λουκούμι , μαζί με τοματίνια και φιστίκια κάσιους γλυκιά συνδυάζεται ιδανικά με την πικάντικη αυτή κουζίνα. Αν όμως θέλετε ακόμα και με τη σαλάτα να νιώσετε την εθιστική πικάντικη γεύση τότε δοκιμάστε οπωσδήποτε την papaya salad με καρότο σκόρδο και τσίλι. Από τα κυρίως πήραμε ένα κλασικό Pad Thai (γιατί από τα κλασικά πιάτα κρίνονται όλα) noodles ρυζιού με λαχανικά, γαρίδες και tamarind sauce που στο πλάι σερβίρεται με τριμμένο φιστίκι και τριμμένο τσίλι το οποίο, όπως ενημερωθήκαμε, δεν  είναι του εμπορίου αλλά το «σπάνε» και το καβουρδίζουν οι ίδιοι.

     

                                                                                   

     

     

    Κάρυ, κάρυ και πάλι κάρυ… κόκκινο, πράσινο, κίτρινο! Πανδαισία χρωμάτων κι αρωμάτων. Συνεχίσαμε με άκρως αρωματικό πράσινο κάρυ με κοτόπουλο. Δεν θα μπορούσαμε να μην δοκιμάσουμε την τσιπούρα με κόκκινο κάρυ για την οποία είχαμε ακούσει τόσα, δικαίως εν τέλει. Εντυπωσιακό πιάτο τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση. Τσιπούρα φιλεταρισμένη που όμως επανασυναρμολογείται στο πιάτο κρατώντας μόνο τη ραχοκοκκαλιά της (απαραίτητο για να μην χάσει και τη γεύση της ). Ακαταμάχητος συνδυασμός αυτός του ψαριού και του επιθετικού κόκκινου κάρυ, που με το που το δοκιμάζεις ξυπνάνε όλες οι αισθήσεις καθώς το κάψιμο γαργαλάει τη γλώσσα, ο ουρανίσκος κάνει πάρτυ και το άρωμα του σε κατακλύζει. Σαν λάτρεις των ψαριών δεν παραλείψαμε να δοκιμάσουμε –ναι! φάγαμε τα πάντα- και τον σολομό με την πικάντικη σάλτσα μαζί με λαχανικά που ήταν εξίσου γευστικότατος. Η Khanita, η ταϊλανδή σεφ του BUDOO, έχει εμπειρία και μεράκι που το γεύεσαι. 

     

     

                                                                                                

     

     

    Και για όσους δεν αντέχετε τα πλέον καυτερά πιάτα, το εστιατόριο δεν εξαιρεί κανέναν, καθώς με τη βοήθεια του εξυπηρετικότατου προσωπικού θα καταλήξετε στην ιδανική για εσάς ένταση spiciness του πιάτου σας.

     

     

                                                                                                    

    Το μαγαζί σερβίρει πλέον από τις 12μισι το μεσημέρι μέχρι το βράδυ όλες τις ημέρες της εβδομάδας, εκτός Δευτέρας. Μη χάσετε το after office cocktails καθημερινά όπου θα μπορείτε να απολαύσετε όλα τα cocktails στα 7€. Προσεχώς φυλλάδια με το menu του BUDOO θα κατακλείσουν όλα τα γραφεία της γύρω περιοχής όπου θα ενημερώνουν για τις άκρως συμφέρουσες τιμές του take away menu του.

     

    Τιμή ανά άτομο: 20-25€

    Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3313845