To ιστορικό κτίριο της Κηφισιάς στην συμβολή των οδών Κηφισίας και Ζηρίνη, κατοικία στενού συνεργάτη του Βασιλιά Παύλου, που ανεγέρθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλάζει όψη και μεταμορφώνεται στο σύγχρονο Artisanal Lounge and Gardens. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Κώστας Σκουληκαράκης και ο Βαγγέλης Γερασίμου εμπνεύστηκαν από τον χώρο, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό, γαλλικού τύπου, εστιατόριο bar. Την υλοποίηση της ιδέας ανέλαβε το γνωστό αρχιτεκτονικό δίδυμο των Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη, που διαμόρφωσαν έναν πολυεπίπεδο χώρο με αυθεντικές χειροποίητες αντίκες του ’50 και του ’60, επιλεγμένες από αγορές του εξωτερικού.
Στον κήπο του Artisanal σχεδιάστηκε ο δεύτερος εσωτερικός χώρος στα πρότυπα μιας γαλλικής σέρας. Ένα ξεχωριστό σκηνικό, μέσα σε ένα γυάλινο περιβάλλον, ανοιχτό από το πρωί έως αργά το βράδυ.Τον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο, ο οποίος περιβάλλεται από σπάνια δέντρα που χρονολογούνται από τα τέλη του 1890, επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας τοπίου Κάρολος Χανικιάν. Με σεβασμό στη φυσική κληρονομιά του χώρου, σχεδιάστηκε ένας κήπος κατάλληλος να φιλοξενήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιλογές για καφέ, φαγητό και ποτό.
Η κουζίνα επηρεασμένη από το Νότο της Γαλλίας παρουσιάζει τις επιλογές του chef Γιάννη Σιμωτά που δημιούργησε αυθεντικά γαλλικά πιάτα όπως: Νισουάζ με ταρτάρ φρέσκου τόνου, Boeuf bourguignon με χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά, Φαγκρί με χειροποίητες γεμιστές ραβιόλες γλυκιάς κολοκύθας πάνω σε φίνα σως mousseline αλλά και Στήθος πάπιας παναρισμένο με κέικ πολέντας. Στα δυο ειδικά διαμορφωμένα bars του χώρου, ο γνωστός bartender Δημήτρης Κιάκος επιμελήθηκε τα αυθεντικά cocktails του καταλόγου με premium ποτά ενώ την λίστα κρασιών συνέθεσε ο Σωτήρης Γεωργίου.