Οι σεφ Γιάννης Καβούκης και Αλέκος Γαμπιεράκης, είναι από τους τυχερούς που κατάφεραν να δώσουν σάρκα και οστά στο μεράκι και την αγάπη τους για την μαγειρική και ειδικότερα για την Ιταλική κουζίνα. Οι δύο τους γνωρίζονται καλά (από το 2000) και τα 13 χρόνια παρουσίας τους στη κουζίνα του ιταλικού εστιατορίου Al Dente στο Καλαμάκι.
Από τη στιγμή λοιπόν που είχαν συνεργαστεί επιτυχημένα επάνω από…δύο τηγάνια, ήταν θέμα χρόνου να δημιουργήσουν και το Due Pentole στον Άλιμο!
Κοινό τους χαρακτηριστικό, εκτός από τη πολύχρονη φιλία που τους συνδέει, η αγάπη τους για τη τελειότητα και την γαστρονομική απόλαυση των άλλων. Έτσι, άφησαν για λίγο τα τηγάνια και τη κουζίνα και έπιασαν το… μυστρί, βάζοντας όλη τη τέχνη τους στο να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ιδανικό για να φιλοξενήσει και τους πιο… περίεργους λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας.