Home VENUE Εθνικές Κουζίνες Χύτρα, ατμοσφαιρικό περιβάλλον και πανδαισία ελληνικής γαστρονομίας…

Χύτρα, ατμοσφαιρικό περιβάλλον και πανδαισία ελληνικής γαστρονομίας…

0
344

Το εστιατόριο «Hytra» έχει αναπτύξει την γαστρονομική του ταυτότητα με βάση την προσέγγιση και τον επαναπροσδιορισμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας μια σύγχρονη έκφραση στην εκτέλεση και την παρουσίαση των πιάτων.

Ως μια αρμονική και συμπληρωματική συνύπαρξη δυο διαφορετικών προσεγγίσεων γύρω απο την έννοια του ελληνικού φαγητού, τα δυο ξεχωριστά μενού του εστιατορίου, το μενού “Hytra” και το μενού “Hytra apla” που μοιράζονται έναν ενιαίο χώρο, αλληλεπιδρούν σε μια γαστρονομική «χορογραφία» με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας μέσα απο δυο συνεχώς μεταβαλλόμενες κάρτες,  έχοντας ως κοινό στοιχείο τις εγχώριες πρώτες ύλες και συνταγές.

 

Τους ζεστούς μήνες του χρόνου το εστιατόριο μεταφέρεται στον 7ο όροφο του κτιρίου, προσφέροντας ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό με πανοραμική θέα της Ακρόπολης, του λόφου του Λυκαβηττού και του ορίζοντα της πόλης.

Το 2010, στο εστιατόριο απονεμήθηκε το πρώτο του αστέρι Michelin, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα.

 

 

Κεφίρ: Οι θαυματουργοί “κόκκοι του προφήτη” και το …μυστικό που έκλεψε η όμορφη Ιρίνα