Μια φορά και έναν καιρό εκεί κοντά στο 1995 ήταν δύο φίλοι που µμοιράστηκαν την αγάπη τους για το καλό φαγητό.Ο Παναγιώτης Μαζαράκης και ο Τάσος Δήµας, αξιοποιήσαν τις γνώσεις τους στο χώρο των τροφίµων και ιδρύσαν το πρώτο τους εστιατόριο με όνομα “Ο Τζίτζικας κι ο Μέρµηγκας” στα Άνω Πατήσια. Έφεραν στη µόδα τη “διακόσµηση σε στυλ µπακάλικο”, µε κονσέρβες και βαζάκια σε ράφια, παλιές διαφηµίσεις προϊόντων και τα κλασικά τραπεζάκια µε το συρτάρι για τα µαχαιροπίρουνα. Συγκέντρωσαν συνταγές από διάφορα µέρη της Ελλάδας, επέλεξαν τις καλύτερες πρώτες ύλες και άρχισαν να εξελίξάν δηµιουργικά την δοκιµασµένη και αγαπητή σε όλους µας ελληνική κουζίνα!
Το 1998 ο κόσμος που μαγεύτηκε απο τις γεύσεις τους επισκέπτεται στο δεύτερο εστιατόριο στο Χαλάνδρι. Μια ιστορική ταβέρνα της προπολεµικής Ελλάδας “Τα Καλάµια” µετατρέπεται σε ένα όµορφο εστιατόριο µε την υπογραφή της βραβευµένης σκηνογράφου Ελένης Μανωλοπούλου. Περιστοιχισµένο από ένα όµορφο κήπο ιδανικό για στιγµές δροσιάς και χαλάρωσης.
Το 2006 το Σύνταγμα υποδέχεται το ξακουστό εστιατόριο και τρίτο κατάστημα τους. Η δηµοφιλία του Τζίτζικα και Μέρµηγκα ήταν η αφορµή για τη δηµιουργία ενός καταστήµατος στην καρδιά της πόλης των Αθηνών. Όχι µόνο οι Ελληνες φίλοι µας αλλά και οι ξένοι επισκέπτες τόσο από το εξωτερικό όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα το έκαναν γρήγορα ένα αγαπηµένο γαστρονοµικό στέκι.
Το 2008 το τέταρτο κατάστημα στο κέντρο της Κηφισιάς. Στον ήσυχο πεζόδροµο της οδού Δροσίνη, δίπλα από το εµπορικό κέντρο, βρήκαµε το κατάλληλο χώρο για το νέο Τζίτζικα και Μέρµηγκα.
Οι γεύσεις είναι μοναδικές και τα πιάτα εξαιρετικά.Όταν δοκιμάσετε τα πιάτα θα το ξανά επισκεφτείτε.