Υπάρχει ένας άγραφος νόμος όπου ο περισσότερος κόσμος ξεχωρίζει στο μυαλό του την πραγματική του ζωή με την ζωή που έχει στο ίντερνετ. Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις..
Δεν θα μιλήσω για την ανωνυμία στο ίντερνετ με την οποία διαφωνώ εν μέρη, αλλά για περσόνες που στήνονται εξολοκλήρου διαδικτυακά αλλά και για αυτή την σκέψη που έχουν πολλοί και δεν την καταλαβαίνω.
Όταν ανεβάζεις ένα τραγούδι στο προφίλ σου στο facebook ποιος το άκουσε; Όταν χρησιμοποιείς google maps από το κινητό σου ή από το σπίτι για να πας κάπου, ποιος το έκανε και ποιος πήγε στον συγκεκριμένο προορισμό; Όταν κάνεις like σε μία φωτογραφία ποιος έκανε like; Η λίστα αυτή θα μπορούσε να είναι τεράστια με φοβερές ερωτήσεις και η απάντηση να είναι πάντα η ίδια ΕΣΥ.
Ζευγάρια έχουν γνωριστεί μέσω του ίντερνετ (τα περισσότερα στις μέρες μας), στο εξωτερικό βρίσκουν συγκάτοικο μέσα από το craigslist, αγοράζουμε εισιτήρια συναυλιών, κοιμόμαστε σε καναπέδες αγνώστων από το couchsurfing, κάνουμε check-in σε μαγαζιά και πάει λέγοντας. Με λίγα λόγια κάνουμε τα πάντα (σχεδόν) στο ίντερνετ ή με την βοήθεια αυτού.
On the other hand (έτσι μας έλεγαν να γράφουμε στο φροντιστήριο αγγλικών που πήγαινα) κάποιοι χτίζουν το προφίλ τους και ολόκληρες περσόνες online που διαφέρουν από τον πραγματικό τους εαυτό. Κάποιοι αυτοπαρουσιάζονται πολιτικοποιημένοι, άλλοι παρουσιάζουν κάποιες πιο cool εκδοχές του εαυτού τους, πιο αστείες, πιο κοινωνικές και όλα χάνονται μόλις πέσει το ρεύμα ή σου τελειώσουν τα μηνιαία Megabytes.
Αποφασίστε λοιπόν τι περσόνα θέλετε να πλασάρετε αν προς θεού δεν θέλετε να είστε ο εαυτός σας, καταλάβετε επιτέλους πως το ίντερνετ είναι κομμάτι της ζωής μας (άρα ανήκει στην πραγματική ζωή άρα είναι η πραγματική ζωή) και μην ξεχνάτε πως το ιστορικό του browser μας είμαστε εμείς.
Δείτε επίσης: Μαθητής κάνει επίπληξη στην καθηγήτρια του και γίνεται διάσημος
Δείτε επίσης: (Δεν) Παίζεις σε ταινία!