HomeBLOG...#AskThanosΗ πιο μεταδοτική φάρσα στον κόσμο

Η πιο μεταδοτική φάρσα στον κόσμο

Ο Roman Atwood είναι από αυτούς τους τύπους με τα πολλά λεφτά και πολύ ελεύθερο χρόνο και αποφάσισε να φτιάξει ένα βίντεο με την πιο μεταδοτική φάρσα.

 

 

Ταξίδεψε σε διάφορα σημεία του κόσμου, χασμουρήθηκε σε δημόσιους χώρους και κατέγραψε απλούς περαστικούς όπου τους κόλλησε το χασμουρητό…

 

 

Το βίντεο εκτός από απολαυστικό είναι και πανέξυπνο και σε κάνει να ψάξεις για ποιο λόγο το χασμουρητό είναι μεταδοτικό.

 

 

Έτσι λοιπόν κάθισα γκούγκλαρα, έψαξα, διάβασα και μεταξύ πολλών εξηγήσεων με κάλυψαν οι παρακάτω.

 

 

Μία και μόνο αποδεκτή απάντηση δεν υπάρχει. Πολλές έρευνες έχουν γίνει σχετικά με το χασμουρητό αλλά οι πιο αποδεκτές απαντήσεις για την μετάδοση του είναι δύο.

 

 

Η πρώτη λέει πως είναι μεταδοτικό γιατί ο άνθρωπος από την φύση του μιμείται καταστάσεις και η δεύτερη λέει  ότι η περιοχή του εγκεφάλου μας που ευθύνεται για το χασμουρητό είναι η ίδια που παράγει τις σκέψεις μας για τους άλλους ανθρώπους. Έτσι λοιπόν λένε πως όσο πιο ευαίσθητος και συμπονετικός είναι κάποιος τόσο πιο επιρρεπής είναι να κολλήσει χασμουρητό από τον διπλανό του.

 

 

Άλλες έρευνες λένε πως το 30% των ανθρώπων κολλάει το χασμουρητό απλά και μόνο διαβάζοντας την λέξη ‘χασμουρητό’ κάπου. Μετά οι εξηγήσεις έχουν να κάνουν σχετικά με τον ύπνο, ότι δηλαδή το χασμουρητό μας κρατάει ξύπνιους δίνοντας μας περισσότερο οξυγόνο κλπ κλπ.

 

 

Υπάρχει εξήγηση μέχρι και από τον Ιπποκράτη που δόθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ και λέει πως το χασμουρητό είναι η απελευθέρωση βλαβερού αέρα και η αύξηση ωφέλιμου αέρα στον εγκέφαλο. Αυτή ακριβώς είναι και η σύγχρονη αντίληψη, ότι το χασμουρητό βοηθά στην αύξηση του επιπέδου του οξυγόνου στο αίμα και τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα.

 

 

Επειδή νιώθω ότι το σημερινό post θυμίζει λίγο σχολείο σταματάω εδώ και σας αφήνω να δείτε το video, εγώ με δυσκολία δεν χασμουρήθηκα!

 

 

 

Δείτε επίσης: Στερεότυπα

Διαβαστε επισης

loading...