HomeBLOG...#AskThanosΆντρας πήγε στο νοσοκομείο με πρησμένο στομάχι και ανακάλυψε πως είναι γυναίκα

Άντρας πήγε στο νοσοκομείο με πρησμένο στομάχι και ανακάλυψε πως είναι γυναίκα

Ένας άντρας 66 ετών στο Χονγκ Κονγκ επισκέφτηκε το νοσοκομείο επειδή το στομάχι του είχε πρηστεί και πονούσε αφόρητα. Μετά από εξετάσεις οι γιατροί σοκαρισμένοι ανακάλυψαν πως το πρήξιμο ήταν κύστη στις ωοθήκες του!

 

 

Ο άντρας αυτός πάσχει από δύο γενετικές διαταραχές. Η πρώτη είναι το σύνδρομο Turner όπου προκαλεί απώλεια γυναικείων χαρακτηριστικών περιλαμβάνοντας την ικανότητα να μείνει κάποια γυναίκα έγκυος.

 

 

Ενώ η δεύτερη διαταραχή είναι η εκ γενετής υπερπλασία των επινεφριδίων ή αλλιώς CAH που αύξησε της ανδρικές ορμόνες και έκανε τον ασθενή (ή πιο σωστά την ασθενή) να μοιάζει με άντρα.

 

 

Πανεπιστημιακοί γιατροί που έκαναν αυτή την ανακάλυψη δήλωσαν ‘’Ο ασθενής είναι στην πραγματικότητα μια γυναίκα που δεν μπορεί να μείνει έγκυος λόγω του συνδρόμου Turner και σε συνδυασμό με το CAH μοιάζει με άντρα’’

 

 

Ο 66χρονος ασθενής γεννημένος στο Βιετνάμ έχει ύψος 1,37 έχει πολύ μικρό πέος, δεν έχει όρχεις και είναι μία από τις 6 αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ στα ιατρικά δεδομένα. Μετά από πιέσεις αποκάλυψε πως τον έχουν συλλάβει πολλές φορές στο παρελθόν λόγω διαρροής ούρων σε δημόσιο χώρο.

 

 

Ο γυναικολόγος Dr Kun Ka-yan  δήλωσε πως το σύνδρομο Turner είναι κάτι πολύ σπάνιο στις μέρες μας αφού πολλές γυναίκες στο παρελθόν μέσα από υπερηχογράφημα είχαν ενημερωθεί πως το έμβρυο τους έπασχε από αυτό και έκαναν έκτρωση. Οι εκτρώσεις λόγω του συνδρόμου Turner ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο επειδή υπάρχουν πιθανότητες το παιδί να γεννιόταν με διανοητική καθυστέρηση.

 

 

Ο ασθενής θα συνεχίσει κανονικά τη ζωή του ως άντρας και ίσως ακολουθήσει αγωγή από ορμόνες.

 

 

Δείτε επίσης: 14χρονος με σύνδρομο Asperger πάει για Νόμπελ!

 

 

 

Διαβαστε επισης

loading...