Άνθρωποι με θέληση κουράγιο και τεράστιο ένστικτο επιβίωσης. Έκαναν παράτολμα πράγματα για να επιζήσουν και τα ονόματα τους έμειναν στην ιστορία. Κάποιες ιστορίες θα σας φανούν γνώριμες αφού έχουν γυριστεί ταινίες βασισμένες σε αυτές.
Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1974 ο Hiro Onoda κρύφτηκε στη ζούγκλα στις Φιλιππίνες για 30 ολόκληρα χρόνια! Ύστερα γύρισε πίσω και εμφανίστηκε στον κόσμο με την υγεία του να είναι μια χαρά αλλά με πολλά περισσότερα μούσια και μαλλιά.
Το 1942 ο Poom Lim έμεινε πάνω σε μία σχεδία μέσα στον Ατλαντικό για 133 μέρες μέχρι να σωθεί.
Το 1982 ο Steven Callahan πέρασε 76 μέρες με 8 ποτήρια νερό και 3 κιλά φαγητό μέχρι να διασωθεί στις Μπαχάμες.
Το 2003 ένας νεαρός ορειβάτης ο John Canyon παγιδεύτηκε σε ένα βράχο και μετά από 5 μέρες αναγκάστηκε να κόψει το χέρι του για να σωθεί.
Το 1972 στις Άνδεις συνετρίβη η πτήση Uruguayan 571 με 45 επιζώντες. Οι 45 αυτοί επιβάτες αναγκάστηκαν τα τραφούν με το πέρασμα των ημερών και οδηγήθηκαν στον κανιβαλισμό. 72 μέρες μετά επέζησαν μόλις 15.
Το 1912 στην Ανταρκτική κατα την διάρκεια εξερεύνησης ο Douglas Mawson ξέφυγε από την ομάδα του και περπατούσε για 30 μέρες μέχρι να διασωθεί. Περπάτησε συνολικά 100 μίλια μέχρι να τον βρουν.
Το 1960 ο Leonid Rogozov στο σταθμό της Ανταρκτικής αναγκάστηκε να χειρουργήσει τον εαυτό του όταν υπέστη ρήξη σκωληκοειδίτιδας
Το 1985 o Joe Simpson στην προσπάθεια του να ανέβει στη Siula Grande έσπασε το πόδι του και σύρθηκε επί 3 μέρες 5 μίλια μέχρι να σωθεί.
Το 1823 ο Hugh Glass δέχτηκε επίθεση από αρκούδα και κρύφτηκε στο δάσος για να σωθεί. Στην προσπάθεια αυτή χάθηκε και περιπλανήθηκε 6 μήνες στα βουνά μέχρι να σωθεί.
Το 1940 ο Slavomir Rawicz απέδρασε από τα γκούλαγκ της Σιβηρίας και για να σωθεί πέρασε μέσα από.. κάθεστε; Τη παγωμένη Τούνδρα, την έρημο Γκόμπι μέσα από το Θιβέτ, πάνω από τα βουνά στα Ιμαλάια και κατέληξε στην Βρετανική Ινδία. Συνολικά διέσχισε 4,000 μίλια.
Δείτε επίσης: Εσύ τι καλή πράξη έκανες σήμερα;