HomeBLOG...#AskThanos10+1 Πράγματα που μας έλεγαν πως είναι Cool

10+1 Πράγματα που μας έλεγαν πως είναι Cool

Άρθρα, ταινίες και συζητήσεις έχουν δημιουργήσει ντόρο και μεγάλες προσδοκίες από καταστάσεις και αντικείμενα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.  Μερικά από αυτά αγαπώ να τα μισώ και άλλα με έχουν κουράσει.

 

 

Το Clubbing: Τις περισσότερες φορές είναι αποτυχία, λίγος κόσμος χορεύει, υπερβολική κάπνα, κακές επιλογές τραγουδιών από τον dj και άκυρες αλλαγές. Στριμωξίδι, οι γκόμενες υποφέρουν πάνω στα τακούνια και γλοιώδεις τύποι δεν ξέρουν τι θα πει καμάκι-φλερτ. Λίγα είναι τα μαγαζιά που πραγματικά διασκεδάζεις και τα περισσότερα μαγαζιά έχουν πορτιέρηδες με look πληρωμένου δολοφόνου. Οι μαγαζάτορες πρέπει να καταλάβουν πως από τον κόσμο βγάζουν λεφτά και οι μπαρμαν πως δεν είναι θεοί. Επίσης ο κόσμος πρέπει να μάθει να διασκεδάζει και να σέβεται τις διπλανές παρέες.

 

 

Το κάπνισμα: Στο γυμνάσιο τα παιδιά που κάπνιζαν τα λέγαμε αλήτες και λίγα χρόνια αργότερα στο Λύκειο ήταν Cool. Θρυλικές φωτογραφίες με τσιγάρο στο στόμα του James Dean και του Johnny Depp που όλοι έχουμε δει τους κάνουν να δείχνουν ακόμα πιο cool. Είναι όμως έτσι; Πέρα από το θέμα της υγείας υπάρχει και το οικονομικό. Όλοι όσοι καπνίζουμε έχουμε κάνει απόπειρες να το κόψουμε γιατί ξέρουμε πως πέρα από μερικές στιγμές απόλαυσης και καμία cool profile pic στο facebook δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα παραπάνω.

 

 

H ενηλικίωση: Την περιμένουμε πως και πως, λέμε πως μόλις κλείσουμε τα 18 θα αλλάξουν όλα, θα κάνουμε ότι θέλουμε χωρίς να δίνουμε αναφορά πουθενά και σε κανέναν. Ενώ στην ουσία είναι ακόμα μια φυσιολογική μέρα και δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικό (Άντε καλά έχεις γενέθλια)  Αν δεν ανεξαρτητοποιηθείς από μόνος σου τι να σου κάνει ένας αριθμός;

 

 

Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ο αιώνιος διχασμός με παρέα ή οικογενειακά; Χιλιάδες σχέδια που δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, ή κανένα σχέδιο μέχρι την τελευταία στιγμή. Όλοι μας έχουμε περάσει και καλά και πολύ άσχημα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ξέρουμε από πρώτο χέρι πως δεν είναι πάντα τόσο συναρπαστική όπως μας την παρουσιάζουν. Παρ’ όλα αυτά την περιμένουμε με ενθουσιασμό κάθε χρόνο και ευχόμαστε τα πλάνα μας να μπορέσουν να συμπέσουν με αυτά της παρέας.

 

 

Τα smartphones: Εντάξει έχουν κάνει την ζωή μας πιο εύκολη και επικοινωνούμε πολύ καλύτερα αλλά εγώ είμαι εδώ για να σου πω τα αρνητικά. Που είναι η εποχή που φόρτιζες το κινητό σου και κράταγε η μπαταρία 2-3 μέρες; Εγώ προσωπικά κουβαλάω παντού μαζί μου τον φορτιστή πλέον και με πιάνει πανικός όταν μου κλείνει από μπαταριά, για να νιώθω «Ασφάλεια» θέλω να το φορτίζω μόλις φτάνει στο 50%. Το άλλο αρνητικό είναι η μίνι αποξένωση που κάθεσαι για καφέ ή ποτό και αντί να συζητήσεις με την παρέα σου όλοι ασχολούνται με το τηλέφωνο τους. Το έχω κάνει και εγώ το έχεις κάνει και εσύ, σε καταλαβαίνω είναι εθισμός!

 

 

Τα μουσικά κανάλια: Μεγάλωσα μπροστά από μια τηλεόραση να περιμένω να δω τα αγαπημένα μου βίντεο κλιπ, είδα πρωτοποριακές μουσικές εκπομπές και στα 90’s δεν υπήρχε καλύτερο πράγμα για έναν έφηβο από τα μουσικά κανάλια. Η σημερινή τους εκδοχή δεν θυμίζει καθόλου την τότε, είναι γεμάτο reality πρόχειρες εκπομπές και καλώς ή κακώς το internet τα σκότωσε. Έχουμε άμεση πρόσβαση στα αγαπημένα μας βίντεο κλιπ πλέον και η γλυκιά προσμονή δεν υπάρχει, άσε που τα μουσικά charts δεν ενδιαφέρουν κανέναν πια.

 

 

Η πρώτη σου φορά: Η πρώτη φορά που έκανες σεξ ήταν όπως την περίμενες; Ήταν όπως την είχες φανταστεί; Για την πλειοψηφία νομίζω πως όχι. Τι νομίζω δηλαδή είμαι σίγουρος, είναι μια αμήχανη, αστεία και ευχάριστη στιγμή που δεν θυμίζει καθόλου τσόντα και σπάνια είναι κάτι ρομαντικό. Αν είσαι από τους τυχερούς-τυχερές μπράβο τι να πω..

 

 

Ποτό τις καθημερινές: Λόγω κρίσης τα μαγαζιά δεν έχουν τον κόσμο που είχαν παλιά και πόσο μάλλον τις καθημερινές. Αν και φημίζονται για ότι καλύτερο μακριά από τον χαμό του Σαββάτου που κυκλοφορεί η Σάρα και η Μάρα λίγα είναι τα μαγαζιά που αντέχουν και λίγες οι παρέες που τιμούν τις καθημερινές. Υπάρχουν βέβαια και μαγαζιά που έχουν θεματικές βραδιές που γίνεται χαμός. Όλα αυτά αν είσαι single αν είσαι σε σχέση σιγά μην σε νοιάζει αν έχει κόσμο ή όχι.

 

 

Το Μυστικό: Αυτό το βιβλίο που άλλαξε τη ζωή χιλιάδων αναγνωστών και έχει κάνει όλους εμάς που είμαστε στην απέναντι πλευρά να εκνευριζόμαστε να προσπαθούμε να τους πούμε ότι αυτά που λέει το βιβλίο είναι αηδίες και το μόνο που μπορώ να δεχτώ  απ’ όλα αυτά που το βιβλίο πλασάρει είναι η θετική σκέψη. Στην ίδια κατηγορία μπαίνει και ο μικρός πρίγκηπας ειδικά για τα άτομα που μας πρήζουν με αυτό το πολύ ωραίο ομολογουμένως βιβλίο αλλά ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ απευθύνεται σε παιδιά.

 

 

To 3D στο σινεμά: Πολύ κακό για το τίποτα, συνήθως οι ταινίες που έχουν αυτή την τεχνολογία χωρίς το 3D δεν έχουν τίποτα άλλο να προσφέρουν.  Άσε που πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 54,8% των θεατών ενός κινηματογράφου έχει περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσει τάσεις προς εμετό μετά την παρακολούθηση μια ταινίας 3D

 

 

Η Lady Gaga: Εδώ και 2 χρόνια περιοδεύει με έναν δίσκο που προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου, δημιουργεί ντόρο για το όνομα της μόνη της (με τις δηλώσεις της) και με έχει κούρασε η εικόνα της προκλητικής pop star. Ενώ δισκογραφικά ξεκίνησε καλά και στα live της είναι εξαιρετική ασχολείται πιο πολύ με την εικόνα της παρά με την μουσική της.

 

 

ΥΓ: Αυτό με την Lady Gaga είναι άσχετο αλλά με έτρωγε καιρό, ήθελα κάπου να το πω.

Διαβαστε επισης

loading...