HomeBLOG...#AskThanosΆγαλμα μούμιας σε μουσείο της Αγγλίας κουνιέται μόνο του! - Video

Άγαλμα μούμιας σε μουσείο της Αγγλίας κουνιέται μόνο του! – Video

Προβληματισμό και σκέψεις έχει προκαλέσει ένα αγαλματίδιο μούμιας στο Manchester Museum το οποίο αλλάζει θέση μόνο του!

 

 

Ένας από τους εργαζόμενους του μουσείου παρατήρησε πως κάθε φορά που πήγαινε στην συγκεκριμένη πτέρυγα του μουσείου το άγαλμα βρισκόταν σε άλλη θέση. Προβληματίστηκε γιατί μόνο εκείνος είχε κλειδί για το συγκεκριμένο έκθεμα και αποφάσισε να το ερευνήσει. Έτσι λοιπόν έστησαν μια timelapse camera και το αποτέλεσμα θα το δείτε στο παρακάτω video.

 

 

 

 

 

Οι θεωρίες που επικρατούν για την εξήγηση αυτής της ιστορίας είναι 4

 

 

 

1)     Το άγαλμα είναι στοιχειωμένο και κουβαλάει μια αρχαία κατάρα που λέει πως εάν η μούμια που συνοδεύει αυτό το άγαλμα στον τάφο καταστραφεί τότε το άγαλμα λειτουργεί ως δοχείο για την ψυχή… Χμμ δεν νομίζω.

2)     Το άγαλμα περιστρέφεται λόγω των δονήσεων που προκαλούν τα βήματα των επισκεπτών στο μουσείο. Γιατί όμως τα υπόλοιπα δεν κουνιούνται;

3)     Το άγαλμα περιστρέφεται λόγω δονήσεων που προκαλούνται από περαστικά αυτοκίνητα ή πιθανά κατασκευαστικά έργα στην περιοχή. Γιατί όμως τα υπόλοιπα δεν κουνιούνται

4)     Η τελευταία θεωρία λέει πως όλο αυτό είναι ένα τρικ για να προσελκύσει το μουσείο περισσότερους επισκέπτες.

 

 

 

 

Ο Brian Cox ένας διάσημος Βρετανός παρουσιαστής σε εκπομπές σχετικά με φυσικά φαινόμενα και άλλα τέτοια θέματα σε συνεργασία με κάποιους ειδικούς έχουν αναλάβει το θέμα και περιμένουμε απαντήσεις σύντομα.

 

 

 

 

10 πράγματα που μας λείπουν από τα 90’s

 

Τι ακριβώς συμβαίνει στη Βραζιλία;

 

 

Διαβαστε επισης

loading...