HomeBLOG...#AskThanosΑπλώς δεν σε γουστάρει

Απλώς δεν σε γουστάρει

Έχεις δει αυτό το ένα, το μοναδικό (το ξέρεις ποιο) προφίλ στο facebook εκατοντάδες φορές, το τσεκάρεις καθημερινά για να λέμε την αλήθεια, σπιθαμή προς σπιθαμή μπας και ανακαλύψεις κάτι καινούριο κάθε φορά. Βλέπεις τα likes τους νέους φίλους και γενικά ευχαριστείς το internet που σου κάνει την ζωή εύκολη και κάνεις την παρακολούθηση σου άνετα από το σπίτι σου με την πυτζάμα και τα ψίχουλα να πέφτουν πάνω στο πληκτρολόγιο.

 

Έχεις θολώσει από την καψούρα και δικαιολογείς κάθε κίνηση του/της, γιατί μπορεί να σου είπε ότι έχει δουλειές απόψε και δεν μπορείτε να βρεθείτε αλλά εσύ είδες ότι ήταν online στο facebook και έπαιζει Criminal Case. Βρήκες πάλι μια δικαιολογία και έδωσες ελαφρυντικό κορόιδεψες τον εαυτό σου για ακόμη μια φορά και   αθώωσες τον ένοχο.

 

Κάθε ψεύτικη δικαιολογία την δέχτηκες χωρίς να καταλάβεις ότι σε αποφεύγει και έπλασες σενάρια επιστημονικής φαντασίας πως δεν σε πήρε τηλέφωνο ή δεν έστειλε μήνυμα γιατί έσωσε μια γριούλα από βέβαιο θάνατο, γιατί απήχθει από εξωγήινους γιατί κλείστηκε στο ασανσέρ και δεν είχε σήμα στο κινητό ή επειδή βοηθάει  το μικρό ανηψάκι στα μαθήματα του.

 

Ο λόγος που δεν βλέπεις καθαρά διαφέρει ανάλογα με την ψυχολογική φάση που βρίσκεσαι και το τι άτομο είσαι αλλά ας μην γελιόμαστε πως μπορείς να πιστεύεις ότι σε θέλει ενώ δεν κάνει καμία κίνηση, κανένα πρώτο βήμα, και κανένα τηλεφώνημα;

Και έρχεται μια μέρα που ξυπνάς και βλέπεις πως όλα τα σημάδια ήταν εκεί ένα ένα! Εσύ απλά δεν τα έβλεπες, δεν ήθελες να τα δεις, γιατί πίστευες πως τα πράγματα θα ήταν αλλιώς αυτή τη φορά και πως βρήκες το άλλο σου μισό και έχεις ένα προαίσθημα (κάθε φορά το ίδιο προαίσθημα έχεις) πως όλα θα πάνε καλά και τελικά θα είστε μαζί.

 

Ξενερώνεις λοιπόν βλέπωντας πως δεν γουστάρει αλλά είσαι στο προτελευταίο στάδιο πριν «γίνεις καλά». Είσαι στο στάδιο της εν γνώση σου καψούρας. Θέλεις και δεν θέλεις δηλαδή, παλεύει λογική με συναίσθημα. Στεναχωριέσαι αλλά χαζεύεις πάλι το προφιλ στο facebook, με μικρότερη συχνότητα απ’ ότι παλιά αλλά χαζεύεις. Ψάχνεις ένα ένα τα γεγονότα να δεις τι έκανες λάθος εσύ και δεν είστε μαζί και δημιουργείς πάλι σενάρια.

 

Περνάει ο καιρός, τα σενάρια λιγοστεύουν, η λογική κερδίζει καθημερινά λίγο και πιο πολύ, οι επισκέψεις στο facebook μηδενίζονται  και μια μέρα ενώ κάνεις κάτι άσχετο συνειδητοποιείς πως είσαι ελεύθερος.

 

Δεν μπορούσες να δεχτείς τόσο καιρό πως.. Απλώς δεν σε γουστάρει! Συμβαίνει ξέρεις, έχει συμβεί και σε σένα, να είσαι στην άλλη πλευρά όμως.. να μην γουστάρεις εσύ.

 

Διαβαστε επισης

loading...