HomeBLOG...Athens Mars "Ε ναι, ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;"

“Ε ναι, ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;”

Μια καταγγελία έφτασε στα αυτιά των 11 δικηγόρων της “Άμεσης Πράξης κατά της Ρατσιστικής Βίας” στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας επιβάτης κατήγγειλε ένα ανήκουστο περιστατικό.

 

Οδηγός του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) κατέβασε από το λεωφορείο δύο μαύρους αλλοδαπούς για τον απλό λόγο ότι ήταν μαύροι. Όπως αναφέρει στην καταγγελία της μία επιβάτης:

 

«Χθες 10.4.2013, επιστρέφοντας από την εργασία μου ανέβηκα σε όχημα της λεωφορειακής γραμμής ΟΑΣΘ υπ’ αριθ. 26 (Καλλιθέα – Πλατεία Ελευθερίας). Στη στάση Ρήγα Φεραίου 1 επιχείρησαν να επιβιβαστούν από την πίσω πόρτα του λεωφορείου, μεταξύ άλλων επιβατών, και δύο μάλλον αφρικανικής καταγωγής έγχρωμα άτομα.

»Μόλις επιβιβάστηκαν, ο οδηγός σταμάτησε απότομα το όχημα, κατέβηκε από την μπροστινή πόρτα και απευθύνθηκε μεγαλόφωνα προς τους δύο έγχρωμους λέγοντας επιτακτικά “Εσείς οι δύο κάτω!”. Αυτοί έκπληκτοι τον κοίταξαν, και ο ένας από αυτούς τον ρώτησε “γιατί;”, αλλά μπροστά στην επίμονη και επιθετική στάση του οδηγού τελικά κατέβηκαν.

»Όπως κάποιοι από τους επιβάτες μουρμούρισαν, σταμάτησε ξανά απότομα το λεωφορείο στη μέση του δρόμου και είπε: “Έχει κανείς πρόβλημα; Να έρθει εδώ να μου το πει τώρα”! Ακούγοντας δε ψιθύρους του τύπου “είναι φασίστας, είναι φασίστας”, ο οδηγός άρχισε να ωρύεται “Ε ναι, ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;”!

»Λέγοντας δε αυτά, προτάσσει επιδεικτικά το μενταγιόν που φορούσε εξωτερικά με εμφανέστατο το γνωστό σύμβολο του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού και προσθέτει με καμάρι: “Έχω και τατουάζ στο μπράτσο”! Μόνο κάποιος ηλικιωμένος κύριος κατάφερε να αντιδράσει, διακόπτοντάς τον και λέγοντάς του: “Τι είναι αυτά που λες, δεν μας νοιάζουν οι πολιτικές σου πεποιθήσεις, εσένα δουλειά σου είναι να οδηγείς το λεωφορείο και να μας πας στις δουλειές μας, ξεκίνα”. Επειτα από αυτό ο οδηγός ξεκίνησε και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ξανασταμάτησε στην επόμενη στάση (Μαύρος Γάτος), όπου κατέβηκα ταραγμένη και φοβισμένη».

 

Η καταγγελία έχει φτάσει ως αναφορά στο ΟΑΣΘ και το Συνήγορο του Πολίτη και οι 11 δικηγόροι ζήτησαν να ενημερωθούν για οποιαδήποτε εξέλιξη, αφού πρώτα διερευνηθεί το θέμα.

Previous article
Next article

Διαβαστε επισης

loading...