Πριν ξεχυθείς να αγοράσεις περούκες, στολές, κομφετί και ντυθείς σέξι καλόγρια, σέξι νοσοκόμα, σέξι ινδιάνα, σέξι κουνελάκι, σέξι μπαλαρίνα, σέξι τροτέζα, σέξι Σπανιόλα, σέξι αμαζόνα, σέξι μπατσίνα, σέξι χιονάτη, σέξι κατάδικος της αγάπης (ναι υπάρχει τέτοια στολή), σέξι γάτα, σέξι τίγρης, σέξι μουλέν ρουζ, σέξι πίπι, σέξι κοκκινοσκουφίτσα, σέξι κουνελάκι με ουρά, σέξι μαθήτρια, σέξι γκάνγκστερ, σέξι πασχαλίτσα, α την σέξι καμαριέρα ξέχασα ή ότι άλλο θες να ντυθείς τέλος πάντων μάθε γιατί γιορτάζουμε τις απόκριες και μετά μπορείς να διασκεδάσεις ελεύθερα.
Η λέξη απόκριες προέρχεται από το βυζαντινό ‘Απόκρεω’ και η σημασία της είναι η απόχη από το κρέας, ‘από’ και ‘κρέας’. Στην Ρώμη χρησιμοποιούσαν την λέξη ‘Carnevale’ που σημαίνει αντίο κρέας. Είναι η αποχή για τις 3 εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα ώστε να υποδεχτούν την Σαρακοστή.
Οι ρίζες των εορτασμών αυτών προέρχονται από την Αρχαία Ελλάδα όπου γιόρταζαν την έναρξη της νέας χρονιάς, προσπαθούσαν το νέο έτος να είναι ευνοϊκό και παράλληλα γιόρταζαν και την αναγέννηση της φύσης με τον ερχομό της άνοιξης.
Οι εκδηλώσεις τότε δεν είχαν μεγάλη διαφορά από τις σημερινές αφού μεταμφιέζονταν, χόρευαν, πέταγαν κομφετί και τα σεξουαλικά υπονοούμενα αποτελούσαν βασικό στοιχείο.. για αρχαία Ελλάδα μιλάμε!
Γιατί μεταμφιεζόμαστε όμως λένε πως ξεκίνησε από μια γιορτή των Αρχαίων Ελλήνων τα Ανθεστήρια. Από την μία γιορτή των λουλουδιών και από την άλλη γιορτή των νεκρών και των ψυχών. Πίστευαν τότε πως κατά την διάρκεια των Ανθεστήριων άνοιγαν οι πύλες του Άδη και για 2 μέρες οι ψυχές των νεκρών ανέβαιναν στον κόσμο των ζωντανών. Πολύς κόσμος λοιπόν θέλοντας να αναπαραστήσει τις ψυχές μεταμφιεζόταν και συμπεριφερόταν περίεργα σε συνδυασμό με περίεργο χορό. Αργότερα η γιορτή αυτή συνδέθηκε με τον Θεό Διόνυσο αφού ήταν ο θεός της άνοιξης αλλά και ψυχοπομπός*.
Ψυχοπομπός, δηλαδή συνόδευε τους νεκρούς από τον Άδη στον κόσμο των ζωντανών.
(Ά ρε φάνη μη μου λες δύσκολες λέξεις. )
Αυτάαα.. λοιπόν καλό τριήμερο να έχετε, να περάσετε καλά, δείτε και το παρακάτω βιντεάκι να μπείτε στο κλίμα.
ΥΓ. Είδες πόσα μαθαίνεις μαζί μου;;