Home BLOG... #AskThanos Τι λατρεύουμε να μισούμε στις ταινίες τρόμου

Τι λατρεύουμε να μισούμε στις ταινίες τρόμου

0
302

Πόρτες που τρίζουν, κοριτσάκια πιασμένα χέρι χέρι να τραγουδάνε ένα τρομακτικό τραγούδι και άλλα κλισέ που λατρεύουμε να μισούμε στις ταινίες τρόμου.

 

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, γιατί σχεδόν σε όλες τις ταινίες η πρωταγωνίστρια είναι γυναίκα; Σαν άντρας εγώ αν θέλω δεν μπορώ να μαχαιρωθώ δηλαδή; Δεν μπορούν εμένα να με κυνηγήσουν νύχτα στο δάσος;; Γιατί τέτοιος διαχωρισμός δεν καταλαβαίνω.

 

Αν παίζεις σε ταινία τρόμου και αποφασίσεις να μετακομίσεις τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις  είναι τα εξής: Το σπίτι είναι για μήνες ανοίκιαστο και το βρίσκεις σε τιμή ευκαιρίας, Το σπίτι θα είναι στοιχειωμένο,  το σπίτι χτίστηκε πάνω σε αρχαίο ινδιάνικο νεκροταφείο και ξέχασαν να στο αναφέρουν, ο γείτονας σου είναι δολοφόνος ή βαμπίρ, στη σοφίτα υπάρχει ένα αρχαίο φυλαχτό που κουβαλά την κατάρα του Τουταγχαμόν, ή τέλος η μεταφορική θα σου κλέψει τα έπιπλα (άσχετο)

 

Αν είναι νεανικό θριλεράκι με πρωταγωνιστές μια παρέα τα γεγονότα διαδραματίζονται Χειμώνα ή Καλοκαίρι, ΠΟΤΕ Άνοιξη ή Φθινόπωρο. Αν είναι καλοκαίρι λοιπόν θα κάνουν όλοι μαζί (νυχτερινό συνήθως) μπάνιο γυμνοί στη θάλασσα ή σε μια λίμνη. Το Χειμώνα θα μαζευτούν όλοι μαζί γύρω από ένα τζάκι θα πιουν πολύ αλκοόλ και θα παίξουν παιχνίδια τύπου θάρρος ή αλήθεια, κάποια χαζογκόμενα θα νευριάσει με το παιχνίδι, θα βγει έξω μόνη στα σκοτάδια και τις ερημιές να ηρεμήσει δίχως ίχνος φόβου και θα πεθάνει πρώτη. Πολλές ώρες μετά αφού έχουν κάνει όλοι σεξ μεταξύ τους θα θυμηθούν ότι η χαζή φίλη τους λείπει και θα αρχίσει η αναζήτηση και το φονικό.

 

Αν η παρέα ετοιμάζετε για roadtrip φυσικά και θα πάθει λάστιχο στη μέση του πουθενά και ο πρώτος περαστικός θα κουβαλάει μαζί του ένα τσεκούρι, ή θα σταματήσει για να μαζέψει κάποια άγνωστη με λευκό φόρεμα που κάνει οτοστόπ ή στη στάση τους για βενζίνη θα τρομάξουν από τον τερατόμορφο βενζινά.

 

Με λίγα λόγια είναι απαγορευτικό στις ταινίες τρόμου να πας διακοπές γιατί πεθαίνεις, τόσο απλά.

 

 

Οι ταινίες τρόμου μας έμαθαν να φοβόμαστε πράγματα και μέρη που στην ουσία δεν είναι τρομακτικά, όπως: Ασανσέρ, Κλόουν, παιδικές χαρές και πάρκα την νύχτα, υπόγεια πάρκινγκ κλπ. Φυσικά υπάρχουν και κάποια απαγορευτικά επαγγέλματα που καταλήγεις νεκρός, πιο συγκεκριμένα αν είσαι babysitter.. πέθαινεις. (Αν είσαι babysitter φυσικά και θα πεθάνεις την πρώτη νύχτα που πιάνεις δουλειά στη συγκεκριμένη οικογένεια. )

 

Όταν έχει αρχίσει η δράση και έχουν πεθάνει ήδη 2-3 χαρακτήρες ακολουθούν τα εξής λατρεμένα κλισέ.

 

Μια γάτα θα πεταχτεί απ’ το πουθενά

 

Η πρωταγωνίστρια θα κλείσει τον καθρέφτη του μπάνιου και στην αντανάκλαση θα εμφανιστεί ο δολοφόνος ή κάποιο φάντασμα. (και στις περιπτώσεις που κλείσει τον καθρέφτη και δεν εμφανιστεί τίποτα εκνευρίζομαι γιατί είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά να τρομάξω)

 

 

Το θύμα του δολοφόνου φυσικά και θα πέσει καθώς τρέχει να σωθεί, αφού όμως πρώτα έχει πραγματοποιήσει το αδύνατο, να τρέχει και να ουρλιάζει ταυτόχρονα.

 

 

Όταν το θύμα ακούσει κάποιο θόρυβο μες την μαύρη νύχτα αντί να τρέξει να σωθεί, να βγάλει εισιτήριο για Αρούμπα χωρίς επιστροφή, να αρχίσει να κλαίει με λυγμούς κλπ πάει να δει τι είναι ο θόρυβος και από που προέρχεται.

 

 

Την κρίσιμη στιγμή που ο δολοφόνος πλησιάζει  η παρέα αποφασίζει να χωριστεί. Για ποιο λόγο άλλωστε να κάτσουν ενωμένοι και να αντιμετωπίσουν τον δολοφόνο όταν μπορούν αν χωριστούν και να κλαίνε κρυμμένοι ο καθένας μόνος του;;

 

 

Και λίγο πριν το τέλος ο κλασικός μονόλογος του δολοφόνου λίγο πριν σκοτώσει τους πρωταγωνιστές. Που κρατάει ακριβώς τόση ώρα ώστε να εμφανιστεί η αστυνομία ή κάποιος ξεχασμένος χαρακτήρας και να σώσει τους πάντες.

 

 

Ακολουθεί ένα βίντεο με στιγμιότυπα από σχεδόν όλες τις ταινίες τρόμου στον πλανήτη γη (καθόλου υπερβολικός) όπου οι πρωταγωνιστές δεν έχουν σήμα στο κινητό.