HomeFREEΣνούκερ: Οι κανόνες του παιχνιδιού και πώς να τοποθετήσετε Wazamba στοίχημα

Σνούκερ: Οι κανόνες του παιχνιδιού και πώς να τοποθετήσετε Wazamba στοίχημα

Το σνούκερ είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αθλήματα στον κόσμο. Αυτό το παιχνίδι δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο του αξίζει, αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο εντυπωσιακό.

Αν είστε νέοι σε αυτό το παιχνίδι, τότε ίσως δυσκολευτείτε να κατανοήσετε τους κανόνες στην αρχή.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να σας εξηγήσουμε τα βασικά στοιχεία του σνούκερ. Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα πρέπει να είστε σε θέση τοποθετήσετε ένα Wazamba στοίχημα στο σνούκερ: https://wazamba.com/gr/.

Παρακάτω θα καλύψουμε τους κανόνες, το σύστημα σκοραρίσματος και σε τι μπορείτε να τοποθετήσετε ένα Wazamba στοίχημα.

 

Βασικοί κανόνες του σνούκερ

Το σνούκερ είναι ένα άθλημα με στέκες που παίζεται σε ένα μεγάλο τραπέζι που έχει έξι τσέπες. Το παιχνίδι διεξάγεται σε ένα ορθογώνιο τραπέζι μπιλιάρδου καλυμμένο με ένα πράσινο πανί.

Όλες οι μπάλες του σνούκερ έχουν τη δική τους αξία. Όποιος παίκτης καταφέρει να συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κερδίζει το frame. Ο αριθμός των frames μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το τουρνουά, αλλά συνήθως υπάρχουν μεταξύ 5 και 35 frames.

Κάθε παίκτης χτυπά εναλλάξ τις μπάλες με τη στέκα. Εάν ένας παίκτης χτυπήσει μια μπάλα, είναι η σειρά του ξανά. Εάν η τρύπα χαθεί, το παιχνίδι περνάει στον αντίπαλο.

Όταν ξεκινά το παιχνίδι, υπάρχουν συνολικά δεκαπέντε κόκκινες μπάλες και μία μπάλα από κάθε άλλο χρώμα. Ένας παίκτης πρέπει να βάλει μια κόκκινη μπάλα πριν προχωρήσει σε μια έγχρωμη μπάλα. Αν καταφέρει να τσεπώσει μια έγχρωμη μπάλα, πρέπει να χτυπήσει ξανά μια κόκκινη μπάλα.

Και αυτό συνεχίζεται μέχρι ο παίκτης να κερδίσει ή να χάσει μια τρύπα. Σε αυτό το σημείο, το παιχνίδι περνάει στον αντίπαλο, ο οποίος ξεκινάει χτυπώντας ξανά μια κόκκινη μπάλα.

 

Τι είναι τα breaks στο σνούκερ;

Ένα break πραγματοποιείται όταν ένας παίκτης κάνει μια σειρά από διαδοχικές τρύπες εναλλάσσοντας μια κόκκινη και μια χρωματιστή μπάλα, συγκεντρώνοντας έτσι ένα υψηλό σκορ.

Μπορείτε να στοιχηματίσετε σε παίκτες που φτάνουν τα λεγόμενα “break του αιώνα”, δηλαδή ένα αδιάκοπο σερί τουλάχιστον 100 πόντων.

 

Στοίχημα στο Σνούκερ

Το στοίχημα στο σνούκερ μπορεί να είναι πραγματικά αποδοτικό αν ξέρετε τι κάνετε. Ο πιο δημοφιλής τύπος Wazamba στοίχημα στο σνούκερ είναι το στοίχημα της γραμμής χρήματος.

Εδώ, πρέπει απλώς να προβλέψετε ποιος παίκτης θα κερδίσει το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν ισοπαλίες, γεγονός που κάνει την επιλογή πολύ πιο εύκολη για εσάς.

Τα στοιχήματα χάντικαπ είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή στο σνούκερ. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος εξισορρόπησης των αποδόσεων όταν ένας από τους παίκτες είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη.

Για παράδειγμα, σε έναν υποθετικό αγώνα μεταξύ του Ντέιβιντ Γκίλμπερτ και του Μάρκο Φου, ο πρώτος παίκτης θα ήταν το μεγάλο φαβορί.

Αν ποντάρετε στο ότι ο Γκίλμπερτ θα κερδίσει ένα κλάσμα στο -2,5, κερδίζετε το Wazamba στοίχημα (με ευνοϊκότερες αποδόσεις) αν ο Γκίλμπερτ καταφέρει να κερδίσει με τουλάχιστον τρία κλάσματα. Οι αποδόσεις σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ πιο δελεαστικές, αλλά και το ρίσκο είναι προφανώς μεγαλύτερο.

Το επόμενο στη λίστα είναι τα στοιχήματα over/under. Εδώ, πρέπει να στοιχηματίσετε για το πόσα frames πιστεύετε ότι θα παιχτούν στον αγώνα.

Για παράδειγμα, αν το τουρνουά διεξάγεται με τη μορφή best of 11 frames, μπορείτε να στοιχηματίσετε σε under 8,5 frames. Εάν θα παιχτούν λιγότερα από 8 καρέ, τότε κερδίζετε το στοίχημά σας.

Υπάρχουν πολλοί παίκτες του σνούκερ που αξίζει να στοιχηματίσετε σε μεγάλα τουρνουά. Σε αντίθεση με αθλήματα όπως το τένις και το μπάντμιντον, όπου η δύναμη, η ικανότητα και η αντοχή των παικτών παίζουν μεγάλο ρόλο, το σνούκερ είναι ένα πολύ πιο πνευματικό παιχνίδι.

Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες μπορούν να κάνουν αβίαστα λάθη που μπορεί να τους κοστίσουν τα frames. Και ο αντίπαλός τους δεν χρειάζεται καν να κάνει τίποτα.

Στα μεταγενέστερα στάδια των μεγάλων τουρνουά, ωστόσο, είναι πολύ σπάνιο οι παίκτες να κάνουν δαπανηρά λάθη. Είναι πολύ πιο εξειδικευμένοι, καταλαβαίνουν τι διακυβεύεται και ξέρουν πώς να αποδίδουν υπό πίεση.

Μια άλλη πιθανή επιλογή στοιχήματος είναι το συνδυαστικό στοίχημα. Αρχικά, οι αποδόσεις του φαβορί μπορεί να είναι πολύ χαμηλές. Αλλά αν συνδυάσετε πολλά στοιχήματα σε ένα, μπορείτε να πάρετε την αξία των χρημάτων σας.

Απλώς να θυμάστε ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να κερδίσουν τους αγώνες τους για να κερδίσει το στοίχημά σας.

Διαβαστε επισης

loading...