HomeNEWSΤα καλύτερα κρασιά για αρχάριους

Τα καλύτερα κρασιά για αρχάριους

Ξεκινώντας με τον κόσμο του κρασιού μπορεί να νιώθετε μπερδεμένοι. Για πολλούς, το κρασί είναι μια επίκτητη γεύση, και οι αμύητοι ουρανίσκοι ίσως χρειαστεί να ξεκινήσουν με ελαφρύτερα κρασιά, προκειμένου να μάθουν να εκτιμούν τις διάφορες γεύσεις πριν προχωρήσουν.

 

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας τύπος κρασιού που θα αρέσει σε έναν αρχάριο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλά νόστιμα κρασιά για τους εκκολαπτόμενους λάτρεις του κρασιού για να δοκιμάσουν πριν προχωρήσουν στα πολυπλοκότερα κρασιά.

 

Κατά μέσο όρο, ένα κρασί, είναι ζυμωμένος χυμός σταφυλιών. Αυτό που δίνει στο κρασί το σώμα, τα χαρακτηριστικά του αρώματος και της γεύσης εξαρτάται από το μείγμα σταφυλιών, την τεχνική του οινοποιού και τον τρόπο αποθήκευσης του κρασιού κατά τη παλαίωση του. Οι αρχάριοι επομένως καλύτερα να ξεκινήσουν με τα απλά, λιγότερο σύνθετα κρασιά, ώστε να μην κατακλύσουν τους γευστικούς πόρους. Τα “απλά” κρασιά θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι ποικιλίες, όπως Pinot Grigio ή Barbera. Μεγάλη ποικιλια μπορείτε να βρείτε στο wineoutlet.gr από απλά μέχρι πιο σύνθετα κρασιά και σε εξαιρετικές τιμές.

 

Ο οίνος έχει πολλές γεύσεις, ανάλογα με τον τύπο του κρασιού. Για παράδειγμα, πολλά κόκκινα έχουν γεύσεις από σκούρα φρούτα, δέρμα, καπνό, μούρα και κεράσια. Τα λευκά κρασιά μπορεί να έχουν γεύσεις από μπαχαρικά, εσπεριδοειδή, μήλα και αχλάδια μεταξύ των άλλων.

 

Αν έχετε ακούσει κάποιον να αναφέρεται στην «αίσθηση του στόματος» ενός κρασιού, αναφορικά με το ιξώδες, δηλαδή πόσο βαρύ ή ελαφρύ νιώθετε το κρασί στο στόμα σας. Οι νέοι λάτρεις του κρασιού τείνουν να απολαμβάνουν κρασιά που είναι ελαφριά στον ουρανίσκο. Τα ελαφρύτερα κρασιά περιλαμβάνουν τις ποικιλίες Beaujolais Nouveau και το Sauvignon Blanc.

 

Είτε ενδιαφέρεστε είτε όχι για τα αρώματα του κρασιού εξαρτάται από το πόσο θέλετε να βυθιστείτε στον κόσμο του κρασιού. Εάν θέλετε να γίνετε ειδικός, θα πρέπει να μάθετε πώς να διαφοροποιείτε τις λεπτές αρωματικές νότες σε οποιοδήποτε τύπο κρασιού. Αν απλά ψάχνετε να καταλάβετε λίγο περισσότερο για αυτό που πίνετε, τα βασικά αρκούν. Τα αρώματα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως τα σταφύλια, η περιοχή (όπου καλλιεργείται το κρασί) και ο τρόπος παλαίωσης του. Οι ποικιλίες Viognier και Grenache είναι πολύ αρωματικά κρασιά.

 

Πολλοί αρχάριοι προτιμούν τα κρασιά με λίγο περισσότερη γλυκύτητα από ότι μερικοί ξηροί οίνοι παρέχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κρασί θα είναι γλυκό σαν ζάχαρη, απλά δεν θα είναι τόσο ξηρό στο στόμα. Οι οινοπαραγωγοί δημιουργούν κρασιά σε ένα ευρύ φάσμα γλυκύτητας που εξαρτάται από την ποικιλία, την υπολειμματική ζάχαρη, τη συγκομιδή των σταφυλιών, την περιεκτικότητα σε αλκοόλ και τους τύπους σταφυλιών που χρησιμοποιούνται. Η γεύση κυμαίνεται από ξηρά κόκκινα και λευκά όπως Cabernet Sauvignon ή Chardonnay μέχρι πολύ γλυκά κρασιά όπως το Port. Για πολλούς αρχάριους, τα ξηρά κρασιά, όπως το Moscato d’Asti και το Pinot Noir, είναι μια καλή επιλογή.

 

Μια πολύ καλή κίνηση για εσάς τους αρχάριους του κρασιού είναι να κάνετε ταξίδια προκειμένου να γνωρίσετε τα κρασιά από κοντά και να καταλάβατε την φιλοσοφία τους. Και δεν χρειάζεται να ξενιτευτείτε. Η Σαντορίνη είναι μια πολύ καλή επιλογή για οινοτουρισμό. Υπάρχουν πολλά ταξιδιωτικά γραφεία όπως το kalidoni.gr που διοργάνουν οργανωμένες διακοπές χωρίς να ξοδέψετε και μια περιουσία. Απλά τολμήστε να εξερευνήσετε τους ορίζοντές σας.

Διαβαστε επισης

loading...