HomeNEWSΤα “dark horses” του Μουντιάλ

Τα “dark horses” του Μουντιάλ

Το ποδόσφαιρο θεωρείται το πιο δημοφιλές, θεαματικό και ατμοσφαιρικό ομαδικό άθλημα στον κόσμο. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην ξέρει τι είναι ποδόσφαιρο και πώς παίζεται. Σε επαγγελματικό επίπεδο, αυτό το άθλημα περιλαμβάνει ισχυρές ομάδες που αγωνίζονται για το πρωτάθλημα σε ένα ειδικό παγκόσμιο τουρνουά. Κάθε 4 χρόνια, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι ομάδες που κερδίζουν την πρόκριση συναντιούνται για να αναμετρηθούν για τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό τίτλο. Μετά την κλήρωση και ανάλογα με την αποφασιστικότητα όσων θα παλέψουν για το πρωτάθλημα, αρχίζουν και διαφαίνονται άμεσα πιθανά φαβορί και αουτσάιντερ.


Ισπανία, Βραζιλία, Αργεντινή, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία ήταν τα κορυφαία φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022. Πρόκειται για ομάδες με μεγάλες προοπτικές, κορυφαίους παίκτες και ιστορία στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Κάθε φορά όμως, εκτός από τις καλύτερες ομάδες, ξεχωρίζουν και πιθανά «dark horses» (στα ελληνικά θα τα λέγαμε “ομάδες-έκπληξη”), που μπορούν να σουτάρουν τη στιγμή που κανείς δεν το περιμένει και να περάσουν μπροστά στη βαθμολογία. Ειδικοί και απλώς έμπειροι οπαδοί σε αυτό το πρωτάθλημα ξεχώρισαν τέτοια «άλογα» στη σύνθεση των εθνικών ομάδων της Δανίας, της Σενεγάλης, της Ελβετίας, της Ιαπωνίας και μεμονωμένων παικτών.

Η δύναμη του “dark horse”

Είναι κερδοφόρο να κάνετε στοιχηματισμός αθλητικών στοιχημάτων και το ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένης της ιστοσελίδας Parimatch. Αυτός ο πράκτορας στοιχημάτων προσφέρει τις υψηλότερες αποδόσεις τόσο για φαβορί όσο και για αουτσάιντερ και ακόμη και για μέσες ομάδες. Για να καταλάβει πόσα και σε ποιον πρέπει να ποντάρει, ο παίκτης πρέπει καταρχήν να είναι εξοικειωμένος με τις ιδιαιτερότητες του ποδοσφαίρου και των ομάδων του Πρωταθλήματος. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 ανέδειξε ομάδες όπως:

  • η Νότια Κορέα – αποχώρησε από τον όμιλο και έχασε από την ισχυρότερη Βραζιλία που πέρασε στη φάση των 8
  • η Ιαπωνία – νίκησε τη Γερμανία και την Ισπανία στον όμιλο και έχασε από την Κροατία στη φάση των 16 στα πέναλτι
  • η Ελβετία – νίκησε επιτυχώς τους αντιπάλους του ομίλου, αλλά απέτυχε παταγωδώς στον αγώνα με την Πορτογαλία
  • το Μαρόκο – έφτασε στα πλέι οφ και διεκδικούσε την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα

Πολλές ομάδες επιστράτευσαν όλη τους τη θέληση και χρησιμοποίησαν τις δυνατότητές τους στον αγώνα για το πρωτάθλημα, κάτι που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό και τους ειδικούς. Φυσικά, οι πιο δυνατές ομάδες έφτασαν στους τελικούς, που ήταν, ούτως ή άλλως, εξ αρχής στο επίκεντρο. Η Αργεντινή κατέκτησε το πρωτάθλημα αφού νίκησε τη Γαλλία στα πέναλτι.

Ποδοσφαιριστές στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022

Αν και γενικά κάποιες ομάδες του Πρωταθλήματος έπαιξαν εντελώς απρόβλεπτα και είχαν θετική έκβαση, κάποιοι διάσημοι ποδοσφαιριστές, σε μεμονωμένο επίπεδο, δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα στην ομάδα τους. Η Πορτογαλία με τον περίφημο Ρονάλντο δυστυχώς δεν έφερε τη νίκη στα προημιτελικά χάνοντας από τους Μαροκινούς. Η αγγλική ομάδα, καταρχήν, απογοητεύτηκε με τη σύνθεσή της, επειδή κατά τη διάρκεια του τουρνουά τραυματίστηκαν πολλοί διάσημοι ποδοσφαιριστές. Ίσως και αυτός να ήταν ο λόγος που η Αγγλία έχασε από τη Γαλλία στα προημιτελικά.


Οι ομάδες της Αργεντινής και της Γαλλίας όμως δεν απογοήτευσαν. Και οι δύο αγωνίστηκαν για τον βασικό ποδοσφαιρικό τίτλο. Η εθνική Αργεντινής με τη συμμετοχή του Messi κέρδισε στον τελικό τη Γαλλία, την οποία ενίσχυσαν με την παρουσία τους οι διάσημοι νεαροί αθλητές Mbappé, Pogba, Benzema.

Υπήρξαν βέβαια κάποιες απογοητεύσεις πέρα από τα αναμενόμενα από κάποιες ομάδες και παίκτες. Βασικά, όλα όσα είχαν προβλέψει οι ειδικοί δεν έγιναν πραγματικότητα. Τα στοιχήματα πολλών για τη Γερμανία ήταν ανεπιτυχή, καθώς δεν προχώρησε στον όμιλο. Το ίδιο και για το Βέλγιο που έχασε από τους Μαροκινούς και έφερε ισοπαλία με τους Κροάτες. Αλλά η Κροατία είναι ένα πραγματικό «dark horse», το οποίο πάλεψε για τον κορυφαίο τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και το 2022 έφτασε στην τρίτη θέση. Ποιος ξέρει, ίσως το επόμενο Κύπελλο FIFA να πάει δικαιωματικά στους Κροάτες.

Διαβαστε επισης

loading...